Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Najava događaja - XV Konferencija predsjednika sudova i glavnih tužilaca u Bosni i Hercegovini

22.04.2019.

(Sarajevo, 22. april 2019. godine) - Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH) organizuje XV Konferenciju predsjednika sudova i glavnih tužilaca u Bosni i Hercegovini 24. i 25. aprila 2019. godine u hotelu "Grand Neum" u Neumu.

Fokus ovogodišnje zajedničke konferencije predsjednika sudova i glavnih tužilaca jeste analiza stanja pravosuđa u Bosni i Hercegovini i prijedlog mjera za unapređenje. Planirano je da prvog dana konferencije predsjednici sudova i glavni tužioci pravosudnih institucija sa nivoa Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izlože analizu stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje. Drugog dana konferencije bit će predstavljeni Godišnji izvještaji VSTV-a BiH i Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH za 2018. godinu, analiza stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje sa aspekta VSTV-a BiH te inicijativa vladavine prava Europske komisije. 

Dnevni red konferencije možete pogledati na linku desno.

Konferenciji će, pored predsjednika sudova i glavnih tužilaca iz Bosne i Hercegovine, prisustvovati i članovi VSTV-a BiH, predstavnici strukovnih organizacija, ministarstava pravde te gosti iz međunarodnih organizacija.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh