Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Posjeta visokog predstavnika Valentina Inzka novom sazivu Predsjedništva VSTV-a BiH

15.02.2021.

(Sarajevo, 15. februar 2021. godine) – Danas je članove Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) posjetio Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Posjeta je upriličena u cilju upoznavanja Nj.E. Valentina Inzka sa novim sazivom Predsjedništva VSTV-a BiH sudijom Halilom Lagumdžijom, predsjednikom VSTV-a BiH, sutkinjom Sanelom Gorušanović-Butigan i tužiteljicom Biljanom Simeunović, potpredsjednicama i Selimom Karamehićem članom Predsjedništva VSTV-a BiH u punovremenom radnom angažmanu. Sastanku su prisustvovali i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić i zamjenik direktora Sekretarijata VSTV-a BiH Hajro Pošković.

Tokom sastanka predsjednik VSTV-a BiH Halil Lagumdžija je istakao da je vraćanje povjerenja u instituciju, kroz lični integritet i kvalitet rada, strateški cilj VSTV-a BiH, navodeći važnost skorog usvajanja Reformskog programa te uključivanje „domaće pameti“, odnosno sudija i tužilaca u reformski proces uvažavajući nalaze međunarodnih stručnjaka koji su navedeni u relevantnim izvještajima.

NJ.E. Valentin Inzko je rekao da mu je izuzetna čast da se upozna sa novim rukovodstvom VSTV-a BiH ističući važnost „pravne države“ i pitanje „pravednosti“ kao temeljnih vrijednosti za normalno funkcionisanje države i društva.

Potpredsjednice Gorušanović-Butigan i Simeunović te član Predsjedništva Karamehić su, navodeći konkretne oblasti kojima je potrebno unapređenje u narednom periodu, dali važan doprinos današnjem sastanku.

                                                                                                                       

                                                            - kraj -


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

IMG_3331n.jpg

IMG_3333n.jpg

IMG_3339n.jpg

Ostale fotografije