Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Najava radionice na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“

22.04.2019.

       

(Sarajevo,  22. april 2019.) – Jednodnevna radionica na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“ održaće se 23. aprila 2019. godine, s početkom u 9:45 sati u hotelu „Mostar“ u Mostaru. Radionicu organizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u okviru projekta „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ kojeg finansira Evropska unija iz programa pretpristupne pomoći Evropske unije IPA 2017. 

Sudije i tužioci, nadležni za rješavanje predmeta ratnih zločina, prezentiraće trendove procesuiranja i rješavanja predmeta ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Razgovaraće se o upravljanju postupkom u kompleksnim predmetima ratnih zločina te o zaštićenim svjedocima u predmetima ratnih zločina. 

Radionicu će otvoriti Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a BiH i Dragomir Vukoje, sudija Suda BiH i član VSTV-a BiH dok će moderatori i izlagači biti Minka Kreho, sudija Suda BiH i Munib Halilović, tužilac Federalnog tužilaštva FBiH. Ova radionica je prvenstveno namijenjena sudijama i tužiocima pravosudnih institucija nadležnih za rješavanje predmeta ratnih zločina. 

Projekat „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ finansira Evropska unija u iznosu od 5,95 miliona eura u periodu 2018. – 2021. i dio je šire podrške Evropske unije sektoru pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija molimo da se obratite Kabinetu Predsjedništva VSTV-a BiH na telefon 033 707 570.

-KRAJ-


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom.
Dostupna je i na: Engleskom.

Povratak na vrh