• logo
 • osnovna stranica
 • Visoko sudsko i tužilačko vijeće
  Bosne i Hercegovine

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Saopćenja za javnost

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  (Sarajevo, 12. januar 2022. godine) – Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Halil Lagumdžija održao je danas sastanak sa predstavnikom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Stephenom Glaserom. Sastanku su prisustvovali stalni član VSTV-a BiH Sanin Bogunić i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić te ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Lejla Rudalija, koordinatorica programa.12.01.2022.
  (Sarajevo, 11. januar 2022. godine) – Ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. dr. Urlike Hartmann i savjetnik/ataše za pravosuđe za jugoistočnu Evropu Vlade Republike Austrije sa sjedištem u Beogradu gospodin Georg Stawa posjetili su jučer Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) i tom prilikom razgovarali sa predsjednikom VSTV-a BiH Halilom Lagumdžijom i direktorom Sekretarijata VSTV-a BiH Admirom Suljagićem.11.01.2022.
  (Sarajevo, 17. decembar 2021. godine) – Vezano za inicijativu navedenu tokom prvog dana sjednice VSTV-a BiH koja se odnosi na eventualno razmatranje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske vezanih za pravosuđe, naglasili bi da Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine djeluje jedinstveno, u punom kapacitetu, te u okviru svojih nadležnosti i mandata donosi odluke i mišljenja koja se poštuju u svim pravosudnim institucijama u Bosni i Hercegovini, ujedno definišući strateške korake za narednu godinu, te shodno tome neće razmatrati i oglašavati se o ovom pitanju. 20.12.2021.
  (Sarajevo, 10. decembar 2021. godine) – Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) želi podsjetiti javnost da je uloga tužilaštava da poduzimaju zakonom određene mjere u pogledu istražnih radnji i gonjenja osoba za koje se sumnja da su počinile krivična djela a uloga sudova da vode postupke i donose odluke o krivnji te da zajednički štite ostvarivanje ljudskih prava i građanskih sloboda i osiguravaju ustavnost i zakonitost.10.12.2021.
  • 1 - 10 / 1163
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 117