Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Заједно са судовима, ВСТС БиХ је успјешно завршио имплементацију Пројекта унапређења ефикасности правосуђа

21.06.2016.

Главне активности и резултати доступни у брошури

Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине (ВСТС БиХ) је заједно са судовима успјешно завршило имплементацију Пројекта унапређења ефикасности правосуђа (Пројекат). Путем Пројекта постигнут је значајан напредак у раду судова. Смањен је број најстаријих предмета. Израђени су приједлози законодавних измјена. Први пут је кроз имплеметацију СОКОП-Система за електронску обраду података омогућено ефикасније рјешавање тзв. комуналних предмета до фазе извршења. Реконструисани су и опремљени судови те је побољшана перцепција јавности о правосуђу.

Главне активности и постигнути резултати доступни су у брошури која се може преузети на wеб порталу www.правосудје.ба и wеб страници ВСТС-а БиХ www.встс.правосудје.ба.

Пројекат су финансирале Влада Норвешке и Влада Шведске у периоду 2011. – 2016. године, а који је проводило ВСТВ БиХ у сарадњи са судовима у БиХ. Службени крај Пројекта је 30.јуни 2016. године. Укупна вриједност пројекта је 16,2 милиона КМ. Од тога је грант Владе Норвешке износио 9,1 милиона КМ, а грант Владе Шведске 7,1 милиона КМ. За судове је директно издвојено преко 70% од укупне вриједности пројекта.

Пројекат је имао за циљ опште побољшање ефикасности свих судова с посебном пажњом на ефикасност у процесуирању парничних предмета у првостепеним судовима БиХ. Уз увођење општих побољшања која су од значаја за све судове, Пројекат је идентификовао одређени број судова у којима је имплементирано низ активности за унапређење ефикасности рада. Судови, партнери у овом Пројекту били су основни судови у Зворнику, Модричи и Приједору, опћински судови у Тузли, Мостару и Сарајеву.    

За више информација молимо да се обратите Кабинету Предсједништва на телефоне 033 707 594 или мобилни телефон 061 131 785.


- КРАЈ-

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица).
Доступна је и на: Bosanskom, Hrvatskom, Srpskom, Engleskom.

Povratak na vrh